Gondolom mindenkinek megvan az a kép, amely nagyjából az internet születése óta jár körbe és körbe. Általában az a címe, hogy "... és akkor az informatikus bulin elszabadul a pokol". Na, itt a kép, de nem ez lesz most a lényeg. Az lapozás után jön. Úgyhogy ki ne hagyja senki. 

Ők lennének azok a srácok, akiket geek-eknek (a kockáknak) szokás nevezni. A Wikipédia szerint a geek-ek:

  • Technológiában, különösen az informatikában járatos személy
  • Egy hacker
  • Megszállott rajongója valamilyen hobbinak

Ugyancsak a Wikipédia szerint ezeke a lehetséges eredetei a szónak:

  • A G. E. E. K. mint angol betűszó (General Electrical Engineering Knowledge – Általános Villamosmérnök / Villamosmérnöki tapasztalat) az Egyesült Államok hadseregében használva. Nem tisztázott, de lehetséges, hogy ez volt az őse a mostani geek szónak.
  • A 16. századi geck (az ógermán „bolond" szóból) cirkuszi mutatványost jelentett, akik eleven állatokat (például bogarakat) nyeltek le. Egy Freddie Blassie amerikai birkózó által írt dalban a „geek" egy cirkuszi torzszülött, akit kiközösítenek.
Most, hogy ezt tisztáztuk, jön a lényeg. Ugyanis az alant lévő képre kattintva betekintést nyerhetünk egy igazi geek otthonába, és virtuális körbenézést is tehetünk a billentyűzetünk/egerünk segítségével. Nem mindennapi látvány, az már biztos. Úgyhogy jó nézelődést mindenkinek. 

Ha tetszett, csatlakozz a blog Facebook-csoportjához (katt a linkre)!